Uw huur opzeggen

De huur kunt u eenvoudig opzeggen via uw persoonlijke pagina bij De Leeuw van Putten. Op deze manier weet u zeker dat u de huur op de goede manier opzegt.

Huur opzeggen

Wat komt er bij kijken?

Gaat u verhuizen? Als u onderstaande stappen doorleest, dan weet u wat u kunt verwachten bij het opzeggen van de huur. In onze  folder Huur Opgezegd hebben we alles nog eens handig voor u op een rijtje gezet.

We hebben ook een video gemaakt waarin we u kort uitleggen wat u kunt verwachten als u de huur opzegt. Klik op de button hieronder om hem te bekijken.

link-target="_self" Huur opzeggen? Wat nu?

Stap

1

Minimaal 1 maand van tevoren

We raden u aan om de huur zo vroeg mogelijk op te zeggen. Hierdoor is de kans groter dat er een nieuwe bewoner bekend is als u vertrekt. Met de nieuwe bewoner kunt u onderling zaken afstemmen en overname regelen.

Hou er rekening mee dat de huur minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden van te voren opgezegd kan worden. U kunt iedere werkdag van de maand opzeggen.

Stap

2

Voor-en eindinspectie

Bij de voorinspectie bekijken we of de woning in goede staat is en of er veranderingen zijn aangebracht. We geven aan hoe de woning opgeleverd moet worden. Bij de eindinspectie controleren we of de woning volgens afspraak is opgeleverd.

Stap

3

Nieuwe bewoners en overname

Overname van spullen is alleen mogelijk als er tijdig een nieuwe huurder bekend is. Bij een huuropzegging ontvangt u een formulier waarop u afspraken over de overname kunt vastleggen.

Stap

4

Sleutels inleveren

U levert de sleutels in op de datum en manier, die u met onze opzichter heeft afgesproken. Waar en wanneer u de sleutels aflevert, staat vermeld op het opnameformulier. Dit heeft u ontvangen tijdens de opname van uw woning.

Stap

5

Eindafrekening

U ontvangt van ons alleen een eindafrekening als er een nota mutatieonderhoud wordt gestuurd. Openstaande bedragen worden altijd met de eindafrekening verrekend. Ook als de woning niet volgens afspraak is opgeleverd, vindt verrekening van deze kosten plaats via de eindafrekening. Bewoners die de woning conform afspraken hebben achtergelaten, ontvangen verder geen brieven meer. 

Alles over:
Contractinformatie Wijzigen woonsituatie Woningruil Folder Huur opgezegd