Wet maatschappelijke ondersteuning

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking de voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Het kan gaan om ouderen, gehandicapten of mensen met psychische problemen. De Wmo zorgt ervoor dat iedereen zo veel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Het is daarom mogelijk om aanpassingen in uw woning aan te laten brengen, bijvoorbeeld verbreding van deurposten, een traplift, aanpassing aan uw badkamer, aanpassingen aan drempels enzovoort.

Bij het Wmo-loket in uw gemeente vindt u meer informatie over welke hulp u zelf kunt regelen, welke hulp u vanuit de Wmo kunt krijgen en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

 

Voorzieningen in seniorenwoningen 
Huurders moeten lang veilig en zelfstandig kunnen blijven wonen. Daarom brengen wij op verzoek specifieke voorzieningen aan in de seniorenwoningen. Het betreft de volgende voorzieningen:

- Verhoogde toiletpotten.
- Thermostatische mengkranen en éénhendelkranen.
- Voorzieningen voor het stallen van scootmobielen.

Klik hier voor meer informatie over veilig wonen.

 

Hoe kan ik WMO aanvragen?

U kunt een aanvraag indienen bij de gemeente Nissewaard. De gemeente heeft een apart zorgloket of Wmo-loket. De aanvraag wordt door het loket beoordeeld. Aanpassingen kosten geld en worden deels of volledig betaald uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het kan dus ook zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Het Wmo-loket geeft u hierover alle informatie.

De Leeuw van Putten speelt geen rol bij uw aanvraag. Ook de uitvoering en het onderhoud aan de aanpassing wordt geregeld en uitgevoerd door de gemeente Nissewaard.

 

Welke hulp kan ik inschakelen voor het aanbrengen van aanpassingen?

Klik hier voor meer informatie over veilig wonen.