Vocht en schimmel

Vochtplekken en schimmel worden vaak veroorzaakt door te weinig ventilatie. Ze ontstaan meestal als eerste in natte en vochtige ruimtes, bijvoorbeeld in de keuken of de badkamer. Ook wanneer zeer energiezuinig gestookt wordt (minimaal 17 graden) neemt de kans op vocht- en schimmelproblemen toe. 

Schimmel voorkomen
U kunt schimmels voorkomen door uw woning goed te ventileren. Hierdoor wordt er verse lucht aan uw woning toegevoegd en vochtige lucht afgevoerd. Schimmels krijgen hierdoor minder kans om zich te verspreiden in uw woning. Bijkomend voordeel van goed ventileren is dat u bespaart op uw stookkosten. Het kost namelijk meer energie om vochtige lucht te verwarmen. Tenslotte is het beter voor uw gezondheid om goed te ventileren. Zet uw verwarming altijd op 17 graden of hoger. 

Wat te doen bij schimmel
Zelf kunt u alvast de schimmel afnemen met warm sodawater. Dit doodt de schimmel. Eventueel kunt u daarna een schimmelwerend middel of een schimmelwerende verf aanbrengen. Als de schimmel terugkeert, neem dan contact op met de afdeling Vastgoed.

Lees meer over de aanpak van vocht en schimmelproblemen in deze folder: Vocht en schimmel.