Energiecrisis

Maakt u zich zorgen of u de huur nog kunt betalen?

Maakt u zich zorgen dat u een achterstand gaat krijgen met de huur door de hoge energiekosten? Bij De Leeuw van Putten denken we graag met u mee om een oplossing te vinden. Hieronder hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet:


Financieel maatwerk
Alles wordt duurder en wij kunnen ons voorstellen dat u bezorgd bent. Trek aan de bel als u merkt dat het misloopt. Hoe eerder, hoe beter.

Samen met u zoeken we naar een passende oplossing. We kunnen bijvoorbeeld een betalingsregeling afspreken. Of naar andere zaken kijken, zoals bijvoorbeeld naar de huurprijs of door u aangevraagde of nog aan te vragen hulp van gemeente of overheid. Denk hierbij aan de energietoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand en dergelijke.

Wilt u met ons in gesprek? Maakt u dan een afspraak voor een gesprek met een van onze collega’s . Telefoon (0181) 601 333 of stuur een e-mail naar infodeleeuwvanputtennl.

Energietoeslag
Huishoudens met een laag inkomen hebben in 2022 recht op een energietoeslag van in totaal € 1300,00. Heeft u al € 800,00 gekregen, dan hoeft u niets te doen en ontvangt u nog eens € 500,00. Heeft u een laag inkomen en (nog) geen toeslag gekregen? Neem dan contact op met de gemeente op tel. 140181. Of kijk op www.nissewaard.nl.

Regelingen bij een laag inkomen
Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u misschien recht op ondersteuning van de gemeente. Bijvoorbeeld de Rotterdampas, waarmee u kortingen kunt krijgen. Of bijzondere bijstand. Daarmee worden noodzakelijke kosten betaald die u zelf (tijdelijk) niet kunt betalen. Bekijk een overzicht van alle regelingen: Gemeente Nissewaard - minima
 

Samen besparen

Wij zijn bezorgd over de stijgende vaste lasten. Niet alleen de prijzen van energie zijn zorgwekkend, ook de dagelijkse boodschappen worden steeds duurder. Hoewel de aangekondigde maatregelen van het kabinet sommigen verlichting zal bieden, vrezen we dat veel bewoners die het nu al financieel moeilijk hebben, straks niet meer kunnen rondkomen. Aan de stijgende prijzen kunnen wij niks veranderen. We doen er alles aan om het renoveren en verduurzamen van onze woningen te versnellen. Al lukt dat niet van de een op andere dag. U kunt ook wat doen. Door bijvoorbeeld nog beter op uw energieverbruik te letten. Of door extra geld en steun aan te vragen bij de gemeente. Wij  kijken graag samen naar de mogelijkheden om te besparen. Klik hier voor een handig overzichtje met simpele tips om op uw energiegebruik te letten.

 

Slim budgetteren

Weet u waar uw geld maandelijks naar toe gaat? Of heeft u soms geen idee? Budgetteren kan helpen. Moeilijk? Helemaal niet. Op de website van het Nibud vindt u tips.