Voor Hetzelfde Geld 28 april in de Boekenberg

Op zaterdag 28 april vindt er een evenement in de Boekenberg plaats waarbij er aandacht wordt gevraagd voor een theatervoorstelling over armoede en schulden (ARM MOEDIG wordt uitgevoerd op 25 en 26 mei in theater de Stoep). Er zijn allerlei activiteiten.

Er worden scènes gespeeld uit de theatervoorstelling “Arm moedig”, er is een modeshow verzorgd door Dress for Succes, er zal een Bingo met mooie prijzen zijn. Er is een dansgroep en in het Auditorium draait een film, I Daniël Blake. Dit is een ingrijpend verhaal over een man die door werkloosheid in een neerwaartse spiraal terecht komt en hierdoor in aanraking komt met armoede, schulden en heel veel regeltjes. Hier een link naar de trailer : https://www.youtube.com/watch?v=2Dt-VYlVchc
De film is gratis te zien voor alle inwoners. In een andere ruimte wordt een korte film gedraaid voor kinderen “Hagelslag 4ever” waarin een meisje vertelt hoe zij het opgroeien in armoede ervaart.

Het preventieteam opent samen met de budgetinloop een café met muziek, een hapje en een (alcoholvrij)drankje. In dit café is er de gelegenheid om op een informele manier met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp maar ook voor individuele gesprekken met inwoners.

Ondertussen wordt de gehele dag aandacht gevraagd voor Stichting Leergeld en hebben mensen de gelegenheid geld te doneren.

Het evenement is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp of hier in zijn of haar omgeving mee in aanraking komt zowel op zakelijk als op privégebied. Het is vooral een leuke, ontspannen dag waarbij er voor ieder wat wils is en het taboe rondom armoede doorbroken wordt.

Klik hier voor het programma.

VoorHetzeldeGeldflyerdefinitief

Inschrijven nieuwsbrief

Uw naam:

Uw e-mailadres: