Buurttuin 'De Vlinderkreek' geopend

Buurttuin ‘De Vlinderkreek’ geopend

Donderdag 9 november opende wethouder Jan Willem Mijnans om 13.00 uur de buurttuin voor woongebouw De Kreek door een kastanjeboom te planten. De buurttuin is aangelegd door Creatief Beheer in opdracht van Spijkenisse Zuidwest (een samenwerkingsverband van de gemeente en de woningcorporaties De Leeuw van Putten, Woonbron en Maasdelta). De buurttuin is van en voor bewoners.

Een belangrijk onderdeel van de werkwijze van Creatief Beheer is het betrekken van bewoners om samen vorm te geven aan een gezonde en kindvriendelijke woonomgeving. Zonder de inzet van deze vrijwilligers was dit niet gelukt. Zij hebben mee ontworpen, gebouwd, geplant en zelfs een stroom- en watervoorziening aangebracht voor het onderhoud van de tuin.

Tijdens de opening onthulde Jan Willem Mijnans ook de naam van de tuin: ‘De Vlinderkreek’. Vervolgens gingen bewoners en kinderen bollen poten die in het voorjaar zorgen voor een kleurrijk begin van 2017! De tuin dient als ontmoetingsplek en is geschikt voor diverse activiteiten.

Binnenkort start Creatief Beheer met de herinrichting van het binnenpleintje achter De Kreek, voor het wijkcentrum. In overleg met enkele bewoners en de wijkvereniging is er een ontwerp gemaakt. De herinrichting tot binnentuin sluit aan op de portiekerenovatie van woongebouw De Kreek begin 2017.

Bijgaand enkele foto’s (Rini Biemans en Roel van Deursen) en een filmpje dat Roel van Deursen (cameraman en huurder van ons) maakte tijdens de opening:

https://www.youtube.com/watch?v=F5_xwQUzHZM 

161110FotoBiemansOpeningBuurttuinKreek

Inschrijven nieuwsbrief

Uw naam:

Uw e-mailadres:


Ons kantoor is dicht voor inloop. We werken op afspraak.
Reparatieverzoeken: (0181) 601 330
Algemeen: (0181) 601 333