Geen objecten gevonden

Rookmelders worden verplicht

Publicatiedatum: 29-11-2021

 

De Leeuw van Putten is gestart met het plaatsen van rookmelders

Met ingang van 1 juli 2022 moeten in al onze woningen rookmelders geplaatst zijn. Dit heeft de overheid eerder besloten. Inmiddels zijn wij gestart met het plaatsen hiervan. De firma NaQuBo Comfort en Veiligheid plaatst deze rookmelders in uw woning namens De Leeuw van Putten. Bewoners ontvangen van ons hierover een brief met nadere informatie. Hierin staat ook wanneer de rookmelders geplaatst worden. 

 

NaQuBo Comfort en Veiligheid beoordeelt waar de rookmelders worden bevestigd

Afhankelijk van het type woning plaatst NaQuBo Comfort en Veiligheid twee tot drie rookmelders. Zij beoordeelt wat de beste plek is in de woning. De rookmelders worden op het plafond geplakt met speciale stickers. Als dit niet mogelijk is worden ze geschroefd. De melders zijn gecertificeerd en hebben 10 jaar garantie. In deze periode is het niet nodig de batterij te vervangen.

 

Al aanwezige rookmelders worden vervangen

Misschien heeft u zelf al rookmelders aangebracht of heeft de brandweer dat in het verleden gedaan in het kader van het project Brandveilig Leven. De nieuwe wetgeving bepaalt dat wij verantwoordelijk zijn voor het aanbrengen én de kwaliteit van de rookmelders. Daarom vervangen we de al aanwezige rookmelders. NaQuBo Comfort en Veiligheid probeert zoveel mogelijk de nieuwe rookmelder op de plaats van de oude te hangen om eventueel kleurverschil aan het plafond te voorkomen. De nieuwe rookmelders kunnen kleiner zijn. U kunt er eventueel voor kiezen de oude rookmelder te laten hangen om kleurverschil te voorkomen. Oude melders laten we dan in de woning achter. De monteur bespreekt dit met u.

 

U bent beter beschermd door rookmelders

In de media vernemen we helaas nog steeds dat er dodelijke slachtoffers vallen als gevolg van brand. Veel mensen beseffen niet dat de dodelijke rook van brand niet wordt opgemerkt tijdens het slapen. Het gehoor werkt nog wél tijdens de slaap. Een rookmelder geeft bij brand een geluidssignaal af. Hoe sneller u een brand ontdekt, hoe groter de kans om uw huis tijdig en veilig te verlaten.

 

Voor meer informatie over de plaatsing klik hier

 

Deel deze pagina

Deel deze pagina